Σας καλωσορίζουμε στο Ιστολόγιο που δημιούργησε ο Σύλλογος Χημικών Μηχανικών Μαγνησίας. Ο χώρος αυτός φιλοδοξεί να φιλοξενεί εκτός από τις ανακοινώσεις του Δ.Σ. και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες που ενδιαφέρουν τα μέλη.

Είναι μία προσπάθεια για καλύτερη και αμεσότερη ενημέρωση των συναδέλφων με τη χρήση των εργαλείων που μας προσφέρει η νέα τεχνολογία. Ελπίζουμε με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουμε ένα νέο τόπο συνάντησης των Χημικών Μηχανικών της Μαγνησίας και να στηρίξουμε τα μέλη μας με όποιο τρόπο μπορούμε.

Όσοι συνάδελφοι, μέλη ή μη, θα θέλατε να αναρτήσετε κάποιο κείμενο με τις απόψεις σας , για επιστημονικά θέματα, κάποια πρόταση ή και καταγγελία, μπορείτε να στείλετε το κείμενό σας στο email του συλλόγου.

Επίσης, μπορείτε να μας βρείτε στα κοινωνικά δίκτυα και να ενωθείτε μαζί μας: Facebook, Linkedin, twitter

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Το ΔΣ του συλλόγου

Μαγγιώρης Δημήτρης, Πρόεδρος
Χατζηιορδάνου Πέτρος, Γραμματέας
Γεωργιάδη Αριστέα, Ταμίας
Κορώνας Ευάγγελος, Μέλος
Μπρούζγου Αγγελική, Μέλος

FORUM Χημικών Μηχανικών

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

9ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Χημικής Μηχανικής

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
9ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Χημικής Μηχανικής
«Η Συμβολή της Χημικής Μηχανικής στην Αειφόρο Ανάπτυξη»

Αθήνα, Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, 23 - 25 Μαΐου 2013
Αγαπητά Μέλη της Ελληνικής Χημικο-Μηχανικής Κοινότητας:
Εκ μέρους της Οργανώτριας Σχολής των Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου
Πολυτεχνείου, έχω την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσω να συμμετάσχετε στο 9ο Συνέδριο της επιτυχημένης σειράς των Πανελληνίων Επιστημονικών Συνεδρίων Χημικής Μηχανικής, το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε χώρους της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου του ΕΜΠ, στο τριήμερο Πέμπτης 23/5 – Σαββάτου 25/5/2013.

Όπως και στα προηγούμενα 8 Συνέδρια της σειράς, ο σκοπός του 9ΠΕΣΧΜ θα είναι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας, που διεξάγεται σε Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, επιχειρήσεις και άλλους οργανισμούς, κι εντάσσεται στις επιστημονικές περιοχές του πεδίου της Χημικής Μηχανικής. Όμως, η σημερινή συγκυρία μας οδήγησε στην προσθήκη ενός δεύτερου στόχου, αυτού της συμβολής στην Αειφόρο Ανάπτυξη της πατρίδας μας. Επομένως, θα θέλαμε οι ερευνητικές ομάδες να δώσουν κατά το δυνατόν προτεραιότητα στις εργασίες τους με αναπτυξιακές προοπτικές κάθε είδους.

Ένας άλλος τομέας, όπου το 9ΠΕΣΧΜ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την συσσωρευμένη εμπειρία των 8 προηγούμενων Συνεδρίων, είναι στην ενεργοποίηση της συμμετοχής όλων των κατηγοριών συνέδρων, και ειδικότερα:
  • στον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της παρακολούθησης του Συνεδρίου για τους φοιτητές μας, π.χ. μέσω της ελεύθερης (δωρεάν) συμμετοχής τους στις συνεδριάσεις
  • στην αριστεία των εργασιών των νέων ερευνητών μας, π.χ. μέσω της θεσμοθέτησης βραβείων και διακρίσεων σε όλες τις κατηγορίες (Διπλωματικές, Διδακτορικά, poster, κ.α.)
  • στην ενίσχυση και αξιοποίηση της συμμετοχής των έμπειρων συναδέλφων μας, π.χ. ως ειδικών ομιλητών, σε ρόλους rapporteur, και ως μελών των επιτροπών βράβευσης του Συνεδρίου.
Έτσι, ο τρίτος στόχος του 9ΠΕΣΧΜ είναι η δημιουργία μιας ζωντανής και δημιουργικής «κυψέλης» αλληλεπίδρασης ατόμων, θεωριών και εφαρμογών.

Η επίτευξη των ανωτέρω στόχων θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή σας, αναλυτικά στοιχεία για την οποίαν θα βρείτε στην ειδική ιστοσελίδα του Συνεδρίου (http://9pesxm.chemeng.ntua.gr/). Ειδικότερα, καλούμε τις ενδιαφερόμενες για την ανακοίνωση των εργασιών τους ερευνητικές ομάδες να υποβάλουν περιλήψεις των εργασιών αυτών μέσω των ιστοσελίδων του 9ΠΕΣΧΜ, το αργότερο ως τις 28/2/2013. Η Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου θα ενημερώσει, το αργότερο ως τις 15/3/2013, τους συγγραφείς των εργασιών για την αποδοχή τους και τη θέση τους στο πρόγραμμα, δίνοντας οδηγίες για την συγγραφή των κειμένων τους. Ταυτόχρονα, καλούμε τους
συγγραφείς των εργασιών που βασίζονται σε Διπλωματικές Εργασίες ή Διδακτορικές Διατριβές να δηλώσουν τις υποψηφιότητες τους για βράβευση στις σχετικές ιστοσελίδες.

Ελπίζουμε, με τη βοήθεια όλων σας, σε ένα Συνέδριο αντάξιο του δυναμικού και των επιτευγμάτων της Ελληνικής Χημικο-Μηχανικής Κοινότητας.

Αθήνα, 31-12-2012

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Ε.Γ. Κούκιος, Καθηγητής ΕΜΠ - Πρόεδρος Σχολής ΧΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου